maanantai 4. elokuuta 2008

Pienen mökin laittajat

Remonttikokemattomina ajattelimme aloittaa (ennen saunakamaria) leikkimökistä. Viimeiset leikkijät ovat varmaan lähteneet liki parikymmentä vuotta sitten. Mökki on heppoinen mutta runko kantaa vielä. Purimme katon ja lahon lattian (muurahaisia!!!) ja irrotimme oven ja seinäkaapin. Sisäkatossa lukee ”Merja on läski”. Kuka Merja? Ketä on Merja ärsyttänyt?? Kävimme ostamassa hiukan puutavaraa (tuli lapsuus ja isän kanssa puutavaran ostot mieleen, sahoilla ja noutopihoilla on niin kiva tunnelma). Laitoimme kattolaudoituksen valmiiksi. Seuraavina työvuorossa seinät, kattohuopa, oven kunnostus, pikkukompostin kärrääminen pois mökin takaa ja vaahteran karsiminen, lopuksi maalaus. Kuvasta saa osviittaa mökin kunnosta tässä vaiheessa...

Lapset ovat tykänneet projektista vaikka myönnettäköön että suurin motiivi on ollut halu kokeilla onko omista käsistä mihinkään. Isän vastahakoisena apulaisena ennätti kuitenkin nähdä ja ehkä oppiakin moniaita työvaiheita monenlaisista hommista.

Nelivuotias on harjoittelemassa päivähoitoa. Jännää! Ja seitsenvuotias menee iltasella ekan kerran tämän paikkakunnan jalkapalloharkkoihin. Toivottavasti kotiutuminen on hyvässä mallilla perheen jokaisen jäsenen kohdalla, sen verran vauhdikas taitaa elokuu olla koulujen ja harrasteiden päästessä täyteen vauhtiinsa.

Ei kommentteja: