torstai 20. marraskuuta 2008

Cross kitcheniä Helsingin malliin

Tuli oltua pari päivää tutkimusryhmää tapaamassa pääkaupunkiseudulla. Sillä aikaa kotipaikkakunta oli saanut upean, ihanan lumikuorrutuksen. Tästä on hyvä jatkaa!

Saimme tehtyä kaksi täyttä työpäivää laskentojen ja käsikirjoitusten (ja pakollisten byrokratioiden) parissa. Hyvä niin. Ekan päivän jälkeen oli pakko päästä pääkaupungin keskustaan pari joululahjakirjaa ostamaan, ja samalla syömään jotain. Päätöksentekokeskus aivoissa ei keksinyt mitään sen eksoottisempaa paikkaa yksin ruokailuun kuin Pizza Hut. No, ei se mitään. Chicken Barbeque –pizzan ohessa nautittavaksi sopi erittäin hyvin repusta kaivettu Antti Tuurin Kylmien kyytimies. Suosittelen. Ehkä mieluiten kuitenkin ilman sitä pizzaa.

Tosin kirjan jälkeen oli jotenkin kylmäävää ajella kotiin Jämsän kautta ja miettiä että nuo tapahtumat ovat ihan oikeasti tapahtuneet, ihan äsken, vain satakunta kilometriä tuohon suuntaan.

Toinen sotahistoriasta kiinnostuneelle ja eleettömästä proosasta pitävälle sopiva Tuurin kirja on Suuri asejuna Pietarista. Se on tosin paikkapaikoin melkein jännittävä, vaikka sellaista on Tuurin kirjasta vaikea uskoa.

Ei kommentteja: