torstai 26. helmikuuta 2009

Vauvatavarat palaavat kotiin

Tänään tulee tilille valtiolta 140 euroa äitiysavustusta. Todettiin, että suurta pahvilaatikollista uutta vauvatavaraa emme totta vieköön tarvitse; sen sijaan kävin hummaamassa keskustassa ja ostin välttämättömiä äitiysalusvaatteita samoin kuin ei ihan niin välttämättömiä neulemekkoja ja puseroita.Ihanat 50 euron farkut jätin kauppaan, mutta halvat khakihousut kevääksi tarttuivat mukaan kuitenkin. Nyt on siis raskausajan shoppailut shoppailtu. Muu vaatetushan on peräisin aikaisempien odotusten ajalta ja ulkovaatteiden osalta puolison kaapista. Serkku toi myös lainaksi läjän suvussa kiertäneitä mammapaitoja – läjä kasvaa jokaisen lainauksen jälkeen, sillä eteenpäin antatessaan tulee laittaneeksi kierrokselle myös jotain tarpeetonta omasta kaapistaan.

Vauvalle on tähän mennessä ostettu tasan yksi potkupuku, ja luulen että hankinnat jäävät siihen. Meillä on ollut kotona säilössä melkein kaikki – isäni aikoinaan minulle tekemä pinnasänky, puolison serkkujen vauva-aikaiset lastenvaunut ja kaksi vanhaa äitiyspakkauslaatikollista vaatetta ynnä muuta. Olemme myös huomanneet, että esim. hoitopöytä on täysin tarpeeton (vaipat vaihdetaan kuitenkin lattialla tai keittiön pöydällä). Osa tavaroista on ollut lainassa, ja olen perimässä niitä pikku hiljaa takaisin. Muutamat hyväksi havaitut ylellisyyskapineet ovat joko jo palanneet kotiin tai tulossa kevään aikana – imetystyyny, kunnollinen kantoliina, muutamat vauvalelut ja lampaantalja ovat tässä joukossa. Eilen tuli kotiin enemmän välttämättömyystavaroiksi luokiteltavaa: syöttötuoli sekä kaksi suurta kassillista harsovaippoja ja Ruskovillan vaippahousuja.Nämäkin varastot olivat laina-aikana karttuneet, housuja oli tuplaten ja kaupan päälle saatiin lanoliiniliosta, jolla palautetaan silloin tällöin villahousujen imukykyä. Kannattaa lainata!

Rattaat meiltä menivät totaalirikki ennen muuttoa ja kierrätyskeskuksen pojille. Vanha turvakaukalo lahjoitettiin myös kokonaan pois. Hetken harkitsimme ko. tavaroiden ostoa, mutta meille on luvattu lainaan sekä kahdella lapsella ollut kolaroimaton kaukalo että käyttökunnossa olevat Emmaljungan rattaat. Tartumme molempiin tarjouksiin kiitollisin mielin ja säästämme rahaa, vaivaa ja säilytystilaa. (Jos aivan rehellinen olen, en odottanut tarjouksia vaan kysyin avoimesti onko sillä tai tällä ihmisellä lainata meille sitä tai tätä. Lapsiperheet osaavat kokemukseni mukaan sanoa myös EI, mikä helpottaa pyytämistä kummasti. Ei tule huono omatunto.)

Yksi hankinta unohtui mainita. Vauvalle on ostettu ihan uusi, ihan oma Ruskovillan silkkinen myssy. Myssy joka pysyy päässä alusta alkaen, ei hiosta eikä hierrä. Meillä on ollut koko läjä puolison serkkujen vauva-aikojen aikaisia myssyjä (nuo vauvat ovat tällä hetkellä täysi-ikäisiä, näyttäviä naisia!), mutta kas kun ne on taittu lahjoittaa pois joka ikinen. Silkkimyssy nimittäin on juuri sopiva lahja ensimmäisen vauvansa saaneille, uutena tai käytettynä.

(Huom: tiettyjen tuotteiden häpeämätön mainostus ei ole ostettua, vaan ihan käyttäjätyytyväisyyteen perustuvaa...)

Ei kommentteja: