tiistai 3. maaliskuuta 2009

Ilmalämpöpumpun välitilinpäätös

ILP on ollut meillä nyt pari kuukautta, talvisydäntä, eli sähkönkulutussäästöjä ei odotettu eikä kyllä ole vielä saatukaan. Viime vuoteen on tosin hankala verrata, emme asuneet täällä vielä kokoaikaisesti eli talo oli viileänä eikä juuri mitään kuluttavia laitteita ollut käytössä. Lisäksi meiltä on melkein kokonaan pois käytöstä isot sähköllä lämminneet takat ja alakerran patterit tosi pienellä, mikä on tarkoittanut aika kovaa rasitusta ilmalämpöpumpulle. Säästöjä odotetaan sitten keväällä ja syksyllä.

Kondenssivesiä tulee paljon, ja miinusta asentajalle, kun hän ei muistanut meitä tästä varoittaa. Seinän viereen ehti muodostua jo komea jääkerros ennen kuin älyttiin ohjata vesiä kauemmas seinästä. Muuten äänet, ilmanvirrat tai muut sellaiset eivät ole häirinneet. Helppokäyttöinen on ollut. Suodattimien putsaus on ollut myös helppo tehdä, mutta ihan asiallista on imuroida ne vähintään parin kuukauden välein. Töhnää olivat täynnä.

Havahduin joskus viime viikolla siihen, että koko talossa on lämmintä. Ei nyt juuri yli 20 astetta, mutta sellainen olo ettei palele kun istuu keittiön pöydän ääreen tai kiipeää rappusia yläkertaan. Sen lasken ILP:n ansioksi. Ennen sitä oli lämmin vain sähkötakkahuoneissa, vaikka kuinka väänsi patterit isolle.

PS. Eka uimakoulukerta meni hyvin. Olivat kilpikonnakelluneet ja meritähtikelluneet. Anskun kanssa istuttiin kahviossa tunti, ja tänään voisi harkita vaikka altaaseen menoa itsekin tuon tunnin aikana.

Ei kommentteja: