maanantai 9. maaliskuuta 2009

Kasvun ihme, osa II

Keskitalvella itänyt avokadomme on venähtänyt kurjaksi ja honteloksi - se kasvatti itselleen muutaman lehden pian itämisensä ja venähtämisensä jälkeen, mutta mitään muuta se ei ole kuukausiin tehnytkään. Maaliskuun valo tekee ihmeitä paitsi ihmisille myös huonekasveille - pieni uuden kasvun alku on nähtävissä vanhojen lehtien yläpuolella.

Huomasin saman melkein kaikissa muissakin sisäkasveissa. Nuutunut ja kuoleman partaalla keikkunut kirjolehti alkaa puskea uusia miniatyyrilehtiä; pysähtyneisyyden tilassa olleet unelma -kasvit ovat yön aikana saaneet aikaan pitkät uudet versot; jopa kafferipuun taimi on kasvattanut uudet lehdet, huolellisesti kohtisuoraan tasoon ikkunasta tulevaan viistoon auringonhehkuun nähden.





2 kommenttia:

Ma-Riikka kirjoitti...

Minä mietin, miten hoitaa talvehtinutta ananaskirsikkaani (physalis peruviana). Se ei oikein ennättänyt viime kesänä tuottaa hedelmiä, ja nyt voisi varmaan pian tehdä ratkaisuja, leikata ehkä sitä alas? Kasvikokeilujen huono puoli on, että niistä alkaa tuntea vastuuta.

Picea kirjoitti...

Täällä jotkut juttelevat ananaskirsikoista:

http://puutarha.net/keskustelut/messages/25/144.html?1000790026

Meillä kasvikokeilut päättyvät kurjaan kuolemaan, jos kasvi osoittautuu ahkeraa hoitoa vaativaksi... vähään tyytyvät sinnittelevät sitten onneksi vuodesta toiseen.