perjantai 14. elokuuta 2009

Langanpäitä

Ai niin, on solmittava edellisten postausten jättämiä irtonaisia langanpäitä. Kyllä, ennen matkalle lähtöämme kävi viimekesäisen remonttifirman edustaja purkamassa hiukan kylppärin laipiota ja toteamassa ettei sinne alle ollut päässyt vettä. Firma oli vähintään yhtä huojentunut kuin mekin. Tarinan opetus: muistakaa kaikki laittaa ne liitokset näkyville!

Auto kävi huollossa ostoliikkeessään, ja saimme öljynlauhduttimen korjatuksi ilmaiseksi (vika oli ollut jo ostohetkellä). Tarinan opetus: kun jäähdytinnesteeseen menee öljyä, lauhdutin on rikki. Ja kannattaa kysyä ostoliikkeestä ”takuun” perään vaihtoautonkin kohdalla.

Kymmenvuotias toipui pikkuflunssastaan nopeasti, tartutti sen isäänsä, ja hänkin on jo parempana. Ei siis sikatauteja meillä vielä.

Ja entä ne viisivuotiaan kysymykset? Tässä muutama. Kiertääkö maa ihan oikeasti aurinkoa? Miksi ei nyt voi käyttää pitkiä valoja? Entä nyt? Voisiko nyt? Voisiko NYT? Joko meri meni? Joko meri meni? Onko tuo meri? Miksi tuo joki virtaa? Onko totta että meri on loputon? Minne asti tuo meri ulottuu? Miten tuo talo on rakennettu? Miksi mummun mökissä ei ole sähköjä? Miten tuo pilvi on tuon näköinen? Miksi aurinko laskee tuonne metsän taakse? Onko tuo se metsä jonka taakse aurinko laskee?

Ei kommentteja: