torstai 12. marraskuuta 2009

Ghana-projekti avattu

Meillä ollaan kiinnostuttu kaukomatkailusta mutta onneksi myös kehitysyhteistyöstä, puoliso on jopa joskus ollut Meksikossa rakennuskeikalla. Paikallinen seurakunta on harrastanut afrikkalaisten sisarseurakuntien auttamista jo jonkin aikaa, nimenomaan rakentamalla. Viime talvena olivat tekemässä kirkkoa ja vessoja Gambiaan ja nyt on pitkän tähtäimen suunnitelmissa Ghanaan, Anyinesuson kylään rakennettava terveysasema. Keskustelimme asiasta perheen kesken, ja näillä näkyminen reissuun ja tiiliä kantamaan olisimme lähdössä minä ja äärimmäisen innostunut esikoinen – tuolloin jo kahdentoista. Hei hei kuinka kivaa kun on jotakin jota odottaa! Reissu pitää maksaa itse, joskin ryhmä on saanut sen monesti aika edulliseen hintaan. Koetamme siis säästää pikkuhiljaa suuren osan siitä noin kahdestatonnista, jonka tulemme tarvitsemaan. Avasimme eilen projektimme virallisesti ja tyhjensimme raidalliseen korkeaan peltipurkkiin sekalaisten ja monissa muutoissa mukana kulkeneitten säästöpossujen sisällöt. Puolison lompakosta löytyi vielä kaksikymppinen. Ghana-projektimme tila on siis tällä hetkellä 92,05 euroa plussan puolella! Laitan huvikseni tuohon sivupalkkiin projektin saldon, toivon mukaan reilun vuoden päästä se on lähellä tavoitettamme.

2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Hienoa!

Olen jo pitkään miettinyt olisko meidän tyttö valmis reissuun siinä vaiheessa... Jossain vaiheessa ehdottomasti haluan viedä hänet katsomaan erilaista maailmaa. Ehkäpä ensi vuonna?

Picea kirjoitti...

Oma periaate on, että mukaan lähtijän on osattava pitää huoli itsestään, pärjättävä joitakin aikoja yksikseen / muiden kuin ihan tuttujen aikuisten seurassa ja haluttava ja jaksettava paiskia ruumiillista työtä tarvittaessa pitkiäkin päiviä. Näiden ehtojen täyttyminen ei taida olla kokonaan iästä kiinni... :)