torstai 28. lokakuuta 2010

Aivohuuhtelu

Asia jota on kaivannut kotoa työskennellessään ja joka oikeasti vaikuttaa omaan tutkimusosaamiseensa, on oman alan tuoreen tutkimuksen lukeminen. Onhan noita nettilehtiä, mutta jotenkin on eri asia istua kirjaston pöydän ääreen läjä tuoreita lehtiä vieressään, selata läpi, lukaista pätkiä hiukan kaukaisemmistakin aiheista, merkata muistiin pari itselle tärkeää nippelitietoa. Jos ei muuta, pysyy yllä käsitys siitä mitä maailmalla tehdään ja mistä jokin tieto tarvittaessa löytyy. Löysin tänään puoli tuntia e.m. toimintaan. Plarattua tuli muun muassa Behavioral Ecology, Botany, Ambio, Tieteessä tapahtuu, Science ja Boreal Environment Research. Virkistävää!

Iso hakemus, vuoden viimeinen hakemus, on napin painamista vaille valmis lähetettäväksi. Olihan siinä hommaa, monen ihmisen kanssa piti puhua, uusia byrokraattisia asioita opetella ja yhteistyökuviot selkeyttää. Mutta vaikka rahaa ei tulisikaan, ainakin tässä prosessissa tuli tarkistettua oma paikkansa kotimaisessa ja kansainvälisessä tutkimuskentässä, ja peräti saatua paikka työn tekemiseen tämän yliopiston tutkimusryhmässä. Ei hullummin.

Tänä iltana ei tarvitse mennä minnekään. Tehdään siis rästijuttuja: paistetaan palapaistilihat, kylvetetään lapset, lämmitetään uuni.

Ei kommentteja: