torstai 25. marraskuuta 2010

Illallispöydässä

Toissa iltana illallistettiin. Englantia, suomea, saksaa, ruotsia, viroa, ehkä muitakin kieliä. Vaikka pöytien ympärillä oli suht älykkäitä ja koulutettuja ihmisiä, puheet kiertyvät illan aikana aina samoihin teemoihin. Rahoitus ja sen kurjuus. Lapset ja heidän kiinnostustenkohteensa. Kansalliset oudot tavat. Kielten eroavaisuudet. Kansalliset urheilulajit. Muisteluja toisten kotimaissa käynneistä. Ilta tosin päättyi ennen kun päästiin toiseen maailmansotaan (useassa illallispöydässä tämä on edelleen ollut laajojen märehdintöjen aihe).

Eilen illalla matkustettiin. Tuulten ja tuiskujen takia Helsingistä Göteborgiin tullut kone oli myöhässä, eli pääsi lähtemään myöhässä, eli myöhästyin jatkolennolta Jyväskylään. Onneksi myöhään oli vielä toinen lento. Sain siis syödä ja lukea muutaman tunnin hiljaisenrauhallisella Helsinki-Vantaalla. Kotoinen olo, joskin aika tylsää kun kaikki kaupat ja ravintolatkin melkein menivät yhdeksältä kiinni (eikä mistään saanut uutta Jack Reacheriä).

Aamulla oli ihana jälleennäkeminen nuorimmaisen kanssa. Tuntui hyvältä ottaa ilahtuneesti äännähtävä lapsi viereen ja antaa hänelle kahden ja puolen vuorokauden tauon jälkeen rintamaitoa! (Niukoilla joskin säännöllisillä tyhjennyksillä/vajennuksilla pärjäsin hyvin reissussa - onhan nyt helpompi matkustaa kuin silloin, kun maidontuotanto on vielä tosi tehokasta.)

Ei kommentteja: