maanantai 14. maaliskuuta 2011

Rakennusmatkan raportteja, päivä 4

torstai 24.2.

Aamuherätystä aikaistetaan, että päästäisiin tekemään mahdollisimman paljon aamun viileydessä. Tiilien siirtoa, muurauskin alkoin viimeistään klo 7. Tanskalaisvahvistuksemme oli jo ylennetty muurariksi. Toiset täyttelivät tiilien välejä.

Aamupäivän aikana klinikkaosan seinät olivat nousseet jo kuuden tiilen korkeuteen (kahdeksasta). Ikkunoiden metalliosat tosin puuttuivat, eli ulkoseiniä ei kaikista osin päästy muuraamaan. Sairaalaosan lattioiden valu jatkuu. Kompostoiviin vessoihin pyydettiin tyttöjä keräämään kuivaa lehtisilppua kuivikkeeksi.

Tyttöjen pääasiallinen tehtävä tänään oli vierailla VIIDESSÄ alueen koulussa. Adventtikirkon koululla seurue viipyi pisimpään ja jakoi jonkin verran tuliaisiakin "kummiluokille". Muille kouluille vietiin palloja. Reissu oli aika rankka, mutta hyvin tytöt olivat jaksaneet kaiken kättelyn ja huomion. (Huomiotahan täällä saa. Ihmiset osoittelee ja huiskuttelee, ja lapset kerääntyy ympärille kikattamaan. Meidän ei-ihan-niin-sosiaalisille tytöille tämä käy välillä hermoille.

Aikuisväki lähti vielä iltapäivällä muutamaksi tunniksi rakennukselle. Tavoitteena on jättää perjantain aamupäivän työt väliin, ja lähteä viikonlopuksi meren rantaan ajoissa. Loma tehnee hyvää myös tyttärelle, jota muun ohella aikaiset aamut ja outo ruoka jo väsyttävät. Elämä on porukassa aika kurinalaista ja aikatauluihin sidottua - sekin välillä väsyttää. Ja väsyneenä pienistä vastenmielisistä asioista (hampaanpesu ja käsihygienia ja aurinkorasva) tulee maailman kokoisia.

Päällimmäiseksi oloksi oli illalla noussut kuitenkin meille ja muillekin ryhmän hyvä henki. Erilaisina ihmisinä meidän on ollut hyvä olla ja työskennellä yhdessä.



Koululla

Ei kommentteja: