maanantai 21. maaliskuuta 2011

Rakennusryhmän raportteja, päivä 10 - varokaa lapsia!

Keskiviikko 2.3.

Työmaalla koko porukalla tuntui olevan kädet täynnä töitä, kun joka kulmalla tapahtui. Muurausta oli klinikan ja sairaalan puolella, tiiliä piti siirrellä, rauniorakennuksen kasasta kaivella ehjiä tiiliä ja kärrätä kivimurskaa invaluiskan luo, imeytyskentän luona oli hommaa, kattotuoleja tehtiin ja klinikkaosan palkkien valua varten nikkaroitiin raudoituksia monen hengen voimin.

Tänään oli myös kosolti sosiaalista kanssakäymistä ja paikallisten asioiden opiskelua. Vierailimme muutaman hengen voimin Namongin kylän nykyisellä klinikalla, joka siirtyy siis rakennusprojektin aikana valmistuviin tiloihin. Ihailimme komeron kokoista laboratoriota ja huoneita joiden ovilla luki "Consultation room" ja "Injection room". Jututimme pääsairaanhoitajaa (mies) ja kätilöä. Näistä oma postaus erikseen.

Päivällä annoimme paikalla pyörineille lapsille vesipulloja. Vikatikki! Lapsia hyökyi alueelle sankoin joukoin, ja jokainen odotti jotain kivaa itselleenkin. Olivat aikamoinen, joskin aika söpö riesa. Sovimme ettei tontille oteta lapsia, eikä anneta mitään siellä tai ylipäätään anneta vaatteita tms. ennen kuin koko projektin lopussa. Futispelit ja seurustelu lasten kanssa koetetaan hoitaa hiukan kauempana.
Illalla olikin aika menevä peli, jossa meidän tytötkin olivat mukana ja tytär teki rankkarimaalin! Aikuiset puolestaan pitivät ennen kotiinlähtöä voimamieskisaa. Paikalliset olivat paljon parempia nostamaan tiiltä yhden käden sormilla.

Ei kommentteja: