sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Puhekone, seisova pöytä ja vaalijärkky

Meillä on kuoriutunut kotona kohta kaksivuotias, joka puhuu ja omaa selvästi itsenäistä ajattelutoimintaa ja tahtoa. Ja tarvetta olla äidin kanssa. Aamusta iltaan kaikuu kotona tämänkaltainen: "Äiti! Äitiiiiiii! Missä äiti?! MISSÄ ÄITI?!!!! Kato äiti, äiti kato! KATO ÄITI!!!!!! Äiti poiss vesssatta!!" Tämmöisiähän nämä tässä iässä tuppaavat olemaan, mutta kun hän oli äsken tiedoton vauva!

Puoliso ajaa takaisin pohjoisesta. Meillä yhdeksänvuotias oli äärimmäisen aktiivinen koko viikonlopun ja onnistui hermostuttamaan koko muun perheen mutta myös laittamaan ruokaa. Haravoitiin sulavaa lunta ohuemmaksi ja onnistuttiin sulattamaan poikien futisnurmikko. Nyt se on poikien futismutavellikkö.

Katoimme lasten kanssa seisovan pöydän vaali-illan kunniaksi, ja avasimme TV:n. En nyt lähde analysoimaan tuoretta vaalitulosta muuta kuin sanomalla että JÄRKKY, mutta sekin yllätti miten kiinnostuneita 9- ja 12-vuotiaat olivat puolueista, vaalijärjestelmästä ja siitä mitä valitut ehdokkaat tekevät ja mikä se on se hallitus ja ketä Keski-Suomesta valittiin. Käytiin sitten vähän yhteiskuntaoppia läpi ja luettiin netistä parin puolueen aatteita. MUTTA JÄRKKY.

Ei kommentteja: