perjantai 10. kesäkuuta 2011

Luulen

Minä luulen, että edessä on hidasta päivitystä ja elämää muualla kuin koneella. Tai niin, että kun on koneella, on tehtävä tiivistettyyn tahtiin töitä. Muuten elelemme hitaaseen tahtiin helteessä. Nuorimmainen sai ylistäviä arvioita kaksivuotisneuvolassa ja oli ihan nolottavaa. Samainen nuorimmainen ei käytä päiväsaikaan enää vaippoja, jalkaan vedetään maailman söpöimpiä minipikkareita. Kahdet pissat tuli eilen lattialle ja kolmet pottaan.

Olen lukenut Audrey Niffeneggerin Hänen varjonsa tarina. Oli viihdyttävä. Ja Eppu Nuorion Pii Marin –sarjaa. Pii on Suomen Rei Shimura. Hyllyssä on uusi suomennos Sieppari ruispellossa –kirjasta. Holden puhuu siinä liian siististi, ei ota tulta. Nuorimmaisen kanssa on luettu muun muassa ihanaa Ihan hukassa –kirjaa, jossa ollaan pöllö ja eksyksissä. Puoliso sai siskoltaan The Big Bang Theoryn kolmannen tuotantokauden, eli ihan kuin olisi joulu.

Toiseksi vanhin täytti jo kymmenen. Järkky. Muistanpa kun kymmenen vuotta sitten istuimme myöhään yöllä sängyllä, istuin jalat koukussa, vauva nojasi jalkoihini ja maarotti katsoa minua posket pulleina, silmät pyöreinä, hyväntuulisen näköisenä. EIKÄ NUKKUNUT. Ei se siitä juuri ole muuttunut, venynyt pituutta ja laihtunut ja tullut hiukan liikkuvammaksi.

Tänään voisi lyödä vetoa hallituksen kokoonpanosta. Ja huomenna ja ylihuomenna perheemme poikien joukkueiden menestyksestä Jyväskylä Cupissa.

Ei kommentteja: