keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Etusivu uusix

Tämä jymyuutinen peittoaa isosiskon kirjapinot mennen tullen. Kymmenvuotias on alkanut lukemaan kirjoja! Viisikotkin on kirjoja, on ne! Siis tämä kymmenvuotias, jolle Aku Ankat on olleet kirjallisuuden selkäranka, ja joka on kovaan ääneen valittaen saanut juuri ja juuri lukudiplomin pakolliset kahlattua.

Se alkoi yhdestä Viisikko-kirjasta, jonka poika oli pakon edessä lainannut kirjastosta juurikin lukudiplomia varten. Aika kauan kirja lojui siellä täällä, ennen kuin poika hokasi että sehän on JÄNNITTÄVÄ. Pari päivää sen jälkeen hän löysi kotihyllystä toisen samaa sarjaa. Ahaa-elämys. Kirjasarja! Löysin hänet muun muassa sohvalta ihan pelikunnossa oleva Nintendo vierestään, KIRJA kädessä. Ihan hiljaa ja paikoillaan, vaikka ei ollut kuumetta. Tänään oli kaikki omasta hyllystä löytyneet Viisikot luettu. "Äiti, mennäänkö kirjastoon? Minä tartten lisää Viisikoita."

Haa! Viisikoiden vieressä on Seikkailu-sarja, ja sitten tulee vähän salapoliisitarinoita, ja sitten... Koko avara maailma!

1 kommentti:

Ansku kirjoitti...

Siitä se lähtee!

Meidän lukutoukka innostui Seikkailu -sarjasta luettuani ensimmäisen hänelle ja mummille ääneen hiihtolomalla. Pitää ehkä kokeilla samaa Anna-kirjojen kanssa...