perjantai 17. elokuuta 2012

Keittiöstä, päivää

Ihan työstä käy tämä lasten koulunaloitus kaikkine aikataulun opettelemisineen ja aamuheräämisineen.

Satokausi on jo alkanut. Mustikoita tuli metsään mukavasti, pakastimeen ei niinkään. Salaattia on syöty maalta samoin kuin herneenpalkoja. Omenapuut notkuvat ja karviaisia ja luumujakin tulee, porkkanoista ja lantuista en vielä tiedä. Kolmevuotiaan kanssa on hauska kiertää pihaa ja lähimaastoa pikku sankon kanssa ja kerätä vähäisiä määriä vadelmaa, puna-, musta- ja valkoherukoita, lillukoita (takauma lapsuuteen) ja mansikoita. Samalla vaivalla on käyty ihmettelemässä saunan eduksen kieloja ja puhumassa siitä, että kielon marjoja ei sitten saa syödä kun ne ovat myrkyllisiä.

Keittiössä alkaa varmaan omenoiden kypsyessä jonkinlainen säilöntä-show, tähän saakka on rajoituttu mustikkapiirakoihin (jopa 13-vuotias teki yhden ihan itse). Ja kuten epäilimmekin, pihlajanmarjoista ja kirsikoista ei tule hyviä marmeladimakeisia. Tämän todisti eilen tehty 50g koe-erä.

Ei kommentteja: