tiistai 14. elokuuta 2012

Viimeinen kesälomapäivä

Koululaiset ovat viettäneet viimeistä lomapäivää hermostuneesti riehuen, muun muassa vetämällä pihalle kevytpressun ja kastelemalla sen ja liukumalla sitä pitkin.

Pitää joskus kokeilla, onko se hyvä stressinalennuskonsti.

Yksi lähtee toiselle luokalle, yksi viidennelle ja yksi peräti yläkouluun. Viimeksi mainittu on soittanut erinäisiä puheluita kavereille ja varmistanut että MISSÄ bussissa ja mihin aikaan. Jännää. Hän ei ole kyllä yhtään niin avuton, kuin itse olin tuossa vaiheessa.

Kolmevuotias on jo hoitonsa aloittanut, ja hassua kyllä on porukkansa vanhin tällä hetkellä. Hoidossa on ollut vain pikkuinen varahoitotyttö ja juuri aloittanut aivan ihana pulleroinen maahanmuuttajaperheen poika. Meidän iso tyttö saa hoitaa vauvoja sydämensä kyllyydestä.

Huomenna koulunalun lisäksi meitä jännittää putkimies ja kaivurimies. Laittavat 8m vanhaa viemäriputkea uusiksi. Sitten voi olla tosi tyytyväinen tämän kesän remonttihommiin.

Tätä odotellessa olen nauttinut valtavasti lomasta ja järjestänyt autotallin, kellarin, pienen ulkovaraston ja puuvajan. Hauskaa vai mitä? Ja työkalut. Oikeasti, on ollut hurjan tyydyttävää vihdoinkin oppia tietämään mitä kaikkea meillä on, ja nyt jopa sen missä kaikki vasarat, hiomakoneet, vanhat laatat ja moottorisahan bensat on.

Toinen tyydyttävä asia on ollut se, kun kesän aikana pakatut ja puretut (kesä 2012 jää mieleen myös monista pakatuista ja puretuista reissukasseista) laukut, pyykit, makuupussit, teltat, futiskamat ynnä muut on myös saatu puhtaaksi ja paikoilleen. Antaa koulujen vaan alkaa!

1 kommentti:

Ansku kirjoitti...

Oletpa ollut reipas! Tuntuu hyvältä.